Lietuvos didikų maistas
Mūsų kulinarinis paveldas prasidejo kur kas anksciau, nei XVIII a., kai į lietuviska virtuvę atkeliavo bulves. Tai, kokiais patiekalais mėgavos Vytauto Didziojo dvariskiai arba kokiais gardumynais savo svecius vaisino Zygimantas Augustas, taip pat yra mūsų tradiciju dalis, kuri savo prabanga nenusileido kitoms to meto Europos šalių virtuvėms.
Senojo dvaro patiekalų ingredientai - naturalūs ir sveiki.
Ištaigingai paruosta šerniena, bebriena, stirniena, žuvis,šiuos prabangius, gurmaniskus ir sveikus produktus didikai ragavo jau nuo XIV a. Esame įprate manyti, kad tradicine lietuviska ...
BAŽNYTINIAI SIMBOLIAI VIDURAMŽIŲ EPOCHOJE Atskirą simbolių sistemą suformavo ir gyvenimui įdiegė viduramžių bažnyčia. Daugelis iš jų nebuvo originalūs, dauguma perimti iš an...
·Turinys Įvadas Akmenų reikšmė Akmenų grupės Akmenys su gamtinėmis įvairių dydžių bei formų įdubomis Akmenys su „pėdomis „Stovintieji akmenys“ Akmenys su lygia viršutine p...
·Heleninė civilizacija – tai senovės Graikijos ir Senovės Romos civilizacijos (dar vadinamos antikine civilizacija). pavadinimas kilo iš senovės Graikijos pavadinimo „Helada” Sujun...
·I. Prielaidos Lietuvos kultūros plėtotei 1918-1940 m. Lietuviškos kultūros atgimimas nebuvo kažkurio vieno įvykio ar priežasties pasekmė. Tam kad XX a. pradžioje atsiskleistų ir su...
·Pradedant užrašu ant pieno pakelio ir baigiant daugiatome pasaulio istorija, raštas yra paprastas ir patogus būdas bendrauti su žmonėmis, su kuriais negalite pasikalbėti. Be to, tai to...
·