Studi.lt - Rašto darbai, referatai ir rašiniai

Lietuviški prieskoniai

9.6 (2 atsiliepimai)

Apimtis
605 žodžiai (-ių)
Formatas
DOCX failas (19.25 KB)

Lietuviški prieskoniai 1 puslapis
Lietuviški prieskoniai 2 puslapis
Lietuviški prieskoniai 3 puslapis
Svarbu! Žemiau pateiktos nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visos kokybės darbą spustelkite parsisiųsti.

Krapai


Paprastasis krapas (Anethum graveolens)


Krapai – viena populiariausių prieskoninių žolelių mūsų kraštuose. Jie tinka daugeliui lietuviškų patiekalų pagardinti. Žiupsnelis šviežių krapų valgiui suteikia šviežumo ir gaivaus kvapo, kuris asocijuojasi su vasara. O klasikiniam vasaros patiekalui – šaltibarščiams jie tiesiog privalomi. Krapų lapelius naudokite tiek šviežius, tiek džiovintus. Krapų stiebai bei žiedynai ir sėklos idealiai tinka daržovių bei grybų konservams gardinti. Krapai maistingi – jų lapeliai turi vitamino C, karotino, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies.


Krapų galite užsiauginti tiek daržo lysvėje, tiek šiltnamyje ar vazonėlyje.


Šiais augalais aromatizuojamas ir vitaminizuojamas maistas. Švelnus krapų skonis ir aromatas pagerina bet kokius patiekalus ir maisto produktus: sriubas ir salotas, žuvį ir mėsą, bulves, varškę ir sūrius, pyragų įdarus. Paprastai jų dedama į paruoštus patiekalus arba 5–10 min. prieš baigiant gaminti. Krapų stiebų dedama raugiant agurkus, o sėklų – į duonos gaminius, sūrius, varškę, actą, marinatus. Krapų eterinis aliejus naudojamas konditerijos, konservų, likerių ir degtinės pramonėje bei parfumerijos srityje.


Kalendra


Blakinė kalendra (Coriandrum sativum)


š...

Šiuo metu matote 30% šio darbo.

Matomi 235 žodžiai iš 605 žodžių.


Panašūs darbai


Aprūpinimas maistu, maisto sauga
Aprūpinimas maistu, maisto sauga

 • Aprūpinimo maistu užtikrinimas • Maisto sauga ir sveikata ⦿ Aprūpinimo maistu užtikrinimas (angl. food security) – kai visi žmonės bet kuriuo metu turi fizinį, socialinį, ekonominį priėjimą prie pakankamo, saugaus ir maistingo maisto, kuris tenkina jų mitybos po...

·
5 atsiliepimai
Peržiūrėti
Lietuviški prieskoniai
Lietuviški prieskoniai

Krapai Paprastasis krapas (Anethum graveolens) Krapai – viena populiariausių prieskoninių žolelių mūsų kraštuose. Jie tinka daugeliui lietuviškų patiekalų pagardinti. Žiupsnelis šviežių krapų valgiui suteikia šviežumo ir gaivaus kvapo, kuris asocijuojasi su vasara. O klasikiniam...

·
2 atsiliepimai
Peržiūrėti
Atsisiųsti šį darbą