Maisto priedai - medžiagos, dedamos į maisto produktus technologiniais (dažnai ir ekonominiais) tikslais, suteikiančios jiems norimų savybių (tam tikrą konsistenciją, skonį, kvapą, spalvą), saugančios nuo gedimo, gerinančios gebėjimą neprarasti kokybės laikant ir gabenant. Maisto priedų kiekį ir maisto produktus, į kuriuos jų galima dėti, reglamentuoja šalies higienos normos ir taisyklės. Europos Sąjungoje vartojami maisto priedai žymimi raide E ir triženkliu arba keturženkliu skaičiumi; raidė ir skaičiai rašomi maisto produkto etiketėje. Skiriamos 4 maisto priedų grupės. Antioksidantai ir konservantai sudaro vieną grupę. Dažikliai yra dažniausiai naudojami maisto priedai. Dirbtiniai saldikliai yra becukrės medžiagos, pigesnės ir iki kelių šimtų kartų saldesnės už cukrų. Ketvirtąją maisto priedų grupę sudaro skonį, kvapą, konsistenciją gerinančios, maisto produkto būseną keičiančios medžiagos.
Emulsikliai - ...
TURINYS 1. Sidabras…………………………3 2. Monetiniai metalai…………………………3 3. Taurusis metalas…………………………4 4. Sidabro galios………………...
·ĮVADAS Higienos instituto. Darbo medicinos centras (toliau DMC) – nacionalinė profesinės sveikatos institucija, įsteigta 1992 m. spalio mėn. 12 d. Pagrindinė DMC veikla – moksliniai...
·Atomo sudėtingumas paaiškėjo, kai buvo atrastas radioaktyvumo reiškinys – savaiminis kai kurių elementų atomų skilimas. Radioaktyviosios medžiagos spinduliuoja energiją nematomų...
·TURINYS Įvadas 3 1. Akumuliatorių veikimo principas 4 2. Rūgštinis švino akumuliatorius 4 2.1. Akumuliatorių įkrovimas 5 2.2. Akumuliatorių iškrovimas 6 2.3. Sieros rūgšties k...
·Chemijos projektas Akmens anglys Energijos ištekliai, kuriais šiandien naudojasi žmogus, kūrėsi milijonus metų. Anglys, nafta ir gamtinės dujos – visos iškastinio kuro rūšys –...
·