Studi.lt - Rašto darbai, referatai ir rašiniai

Duona. Kepinių reglamentas

9.5 (4 atsiliepimai)

Apimtis
5,330 žodžiai (-ių)
Formatas
PDF failas (3.14 MB)
Tipas
Skaidrės

Duona. Kepinių reglamentas 1 puslapis
Duona. Kepinių reglamentas 2 puslapis
Duona. Kepinių reglamentas 3 puslapis
Duona. Kepinių reglamentas 4 puslapis
Duona. Kepinių reglamentas 5 puslapis
Duona. Kepinių reglamentas 6 puslapis
Svarbu! Žemiau pateiktos nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visos kokybės darbą spustelkite parsisiųsti.

Duona 


2


Reglamente vartojamos kepinių


sąvokos  duonos ar pyrago kepinys – maisto gaminys, kepamas iš miltų ir


(arba) kitų grūdų produktų, skysčių bei kitų ţaliavų. Paprastai


gaunamas iš duonos ar pyrago kepinio pusgaminio;


forminis duonos ar pyrago kepinys – formoje keptas duonos ar


pyrago kepinys;


greitai užšaldytas duonos ar pyrago kepinys (toliau – greitai


uţšaldytas kepinys) – greitojo šaldymo būdu uţšaldytas duonos ar


pyrago kepinys, kuris realizuojamas –18 °C ar ţemesnės


temperatūros ir kurį prieš vartojant būtina atšildyti;


padinis duonos ar pyrago kepinys– specialaus veţimėlio


lentynoje, ant kepimo skardos arba tiesiog ant krosnies pado keptas


duonos ar pyrago kepinys;


smulkusis duonos ar pyrago kepinys – duonos ar pyrago kepinys,


kurio masė ne didesnė kaip 250 g.


3


Kepinių klasifikavimas pagal gamybos


būdą ir sudėtį (1)  duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių


ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama ir (ar)


kildinama mielėmis ir (ar) pieno rūgšties bakterijomis;


plikyta duona – duona iš tešlos, paruoštos naudojant plikinį;


rupi duona – duona iš rupių ruginių, kvietinių, mieţinių ir (ar) kitų


grūdų miltų;


sumuštinių duona – taisyklingo stačiakampio formos duona, kepama


specialiose formose, daţniausiai realizuojama raikyta;


traški duona – sausa plokščios formos duona iš ruginių ar kvietinių


miltų, visų grūdo dalių produktų arba jų mišinių ir kitų ţaliavų. Paruošta


tešla prieš kepant daţniausiai kočiojama;


pyrago kepinys – kepinys iš mielėmis kildintos tešlos, kuriai ruošti


daţniausiai naudojama daugiau cukraus, riebalų ir kitų papildomų ţaliavų


nei duonai;


4


Kepinių klasifikavimas pagal gamybos


būdą ir sudėtį (2)  bandelė – smulkusis pyrago kepinys, kuris gali būti su įvairiais priedais


arba įdarais;


batonas – pailgas ovalus pyrago kepinys, kuriame pagal receptūrą


kvietiniai miltai sudaro ne maţiau kaip 50 proc. viso grūdų produktų kiekio;


didriestainis – apskrito arba pailgo ţiedo formos pyrago kepinys iš


kvietinių miltų, kurio drėgnis nuo 20 iki 30 proc.;


džiūvėsis – trapus smulkusis pyrago kepinys, skirtas ilgai laikyti.


Dţiūvėsiai gaminami ...

Šiuo metu matote 30% šio darbo.

Matomi 500 žodžiai iš 5330 žodžių.


Panašūs darbai


Lietuviški prieskoniai
Lietuviški prieskoniai

Krapai Paprastasis krapas (Anethum graveolens) Krapai – viena populiariausių prieskoninių žolelių mūsų kraštuose. Jie tinka daugeliui lietuviškų patiekalų pagardinti. Žiupsnelis šviežių krapų valgiui suteikia šviežumo ir gaivaus kvapo, kuris asocijuojasi su vasara. O klasikiniam...

·
2 atsiliepimai
Peržiūrėti
Duona. Kepinių reglamentas
Duona. Kepinių reglamentas

Duona  2 Reglamente vartojamos kepinių sąvokos  duonos ar pyrago kepinys – maisto gaminys, kepamas iš miltų ir (arba) kitų grūdų produktų, skysčių bei kitų ţaliavų. Paprastai gaunamas iš duonos ar pyrago kepinio pusgaminio;  forminis duonos ar pyrago kepinys – formoje...

·
4 atsiliepimai
Peržiūrėti
Aprūpinimas maistu, maisto sauga
Aprūpinimas maistu, maisto sauga

 • Aprūpinimo maistu užtikrinimas • Maisto sauga ir sveikata ⦿ Aprūpinimo maistu užtikrinimas (angl. food security) – kai visi žmonės bet kuriuo metu turi fizinį, socialinį, ekonominį priėjimą prie pakankamo, saugaus ir maistingo maisto, kuris tenkina jų mitybos po...

·
5 atsiliepimai
Peržiūrėti
Atsisiųsti šį darbą